Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB!/Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla de la sindicat

Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB!/Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla de la sindicat

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în depouri este și consilier general PSD. Prin urmare, Gabriela Firea i-a cerut liderului de sindicat Vasile Petrariu să demisioneze din partid și din Consiliul General, susțin surse politice pentru ziare.com .

Petrariu, unul dintre apropiații Gabrielei Firea, s-a conformat imediat. De altfel, liderul sindical a făcut și campanie pentru Firea în 2020, când actualul ministru pentru Familie a pierdut confruntarea cu Nicușor Dan pentru primăria Capitalei.

Vasile Petrariu, liderul sindicaliştilor STB, a anunţat că îşi dă demisia din PSD şi din Consiliul General, pentru a nu mai exista discuţia privind politizarea grevei lucrătorilor de la Societatea de Transport Bucureşti. ”Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcţia de Consilier General şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică. Dumneavoastră aveţi curajul să vă daţi demisia din funcţia pe care o exercitaţi atât de slab?! Acum aveţi vreo soluţie la problemele şi îngrijorările oamenilor? Sunteţi singurul vinovat pentru faptul că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar! Curaj, domnule Dan! Bucureştenii şi-au pierdut răbdarea cu dvs!!!”, a scris pe Facebook Petrariu.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat luni, 24 ianuarie, că s-a demarat procedura de angajare de şoferi de autobuz, selecţia urmând să fie mai atentă. ”Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ”, a anunţat directorul general.

Acesta a precizat că au fost formulate plângeri penale pentru cei care au declanşat greva, iar societatea este în imposibilitatea de a plăti salariile. Criţ afirmă că, pentru fiecare zi de grevă, s-au pierdut 4,8 milioane de lei pe zi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa