Numirea unui reprezentant al USR în funcția de secretar general adjunct al Senatului a provocat tensiuni între facțiunile vechilor USR-iști și PLUS, au declarat pentru G4Media. ro surse din partid.

Luni, în ședința Biroului Politic al USR, Anca Dragu și Dacian Cioloș l-au susținut pentru acest post pe Ciprian Bucur, care în sesiunea parlamentară trecută a fost secretar general al Senatului, dar mai mulți lideri din vechiul USR au cerut un nume nou, pe motiv că Bucur este apropiat de PNL. Conducerea partidului a decis să ceară CV-uri în partid, iar marți dimineață a fost votată în Biroul Politic ca reprezentantă a USR Cătălina Bădoiu, potrivit surselor G4Media.

Doar că marți la prânz, în ședința Senatului, numele votat de majoritatea PNL-PSD-UDMR a fost Ciprian Bucur și nu Cătălina Bădoiu. De altfel, Alina Gorghiu (PNL) a și declarat în ședința Senatului că liberalii l-au votat pe Bucur pentru că în USR ar exista tensiuni.

Liderii din vechiul USR sunt nemulțumiți că partidul a pierdut practic acest post de secretar general adjunct, potrivit surselor G4Media, și dau vina pe foștii PLUS-iști pentru această pierdere. (Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro)