DIICOT: 6 persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

DIICOT: 6 persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe ştiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii reprezentau o facţiune a unui clan ce a acţionat pe teritoriul municipiului Bucureşti, cunoscut de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri, precum şi în acţiuni violente de reprimare a concurenţei sau de reglare a conturilor", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, miercuri, AGERPRES.

Gruparea comercializa droguri de mare risc, substanţe psihoactive şi metadonă în zonele de la periferia sectorului 5 care au devenit adevărate "puncte roşii" pe harta fenomenului traficului de droguri.

La data de 16 martie, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat zece percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate diferite cantităţi de heroină, seringi hipodermice ce conţineau lichid cu heroină, diferite cantităţi de substanţe psihoactive, 66 capsule de metadonă, precum şi sumele de 20.000 lei şi 100 de euro, 3 cântare electronice de mare precizie.

"În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile", arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi al lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...