DIICOT a cerut Tribunalului Timiș arest preventiv pentru 17 inculpați în 'Vama Moravița 2016'

DIICOT a cerut Tribunalului Timiș arest preventiv pentru 17 inculpați în 'Vama Moravița 2016'

Magistrații Tribunalului Timiș au început, miercuri după amiaza, judecarea cererii procurorilor DIICOT Timișoara de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, pentru 17 dintre inculpații în dosarul 'Vama Moravița 2016'.

În această seară, în fața judecătorilor ajung: Furcea Gabriel Ionuț, Sturza-Deak Adi Cristian, Ticuși Gheorghe Lucian, Țurcaș Ioan Mircea, Drăguț Silviu Sorinel, Petrache Alexandru Iulian Ovidiu, Goagă Constantin Bogdan, Neag Marius, Chilba Radu Eugen, Ioanăț Andrei Liviu, Ionele Cosmin Mihai, Ungureanu Valentin Mihai, Milea Olivian, Sfetcu Mihăiță Costel, Plavă Alin Ciprian, Gîta Aurelian, Frățilă Ovidiu Cristian Florin. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită și dare de mită, potrivit site-ului Tribunalului Timiș.

Pentru ceilalți reținuți, procurorul a decis cercetarea în stare de libertate sub control judiciar.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii DIICOT Timișoara au reținut 26 de persoane, dintre care 18 sunt polițiști de la PTF Stamora-Moravița , acuzați de corupție, contrabandă, dar și sprijinirea traficului de migranți sau a unor infractori dați în urmărire generală și care erau lăsați să treacă frontiera.

În acest caz se efectuează cercetări față de 80 de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare de mită și dare de mită.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”