DIICOT Alba Iulia a destructurat un grup infracțional care a constrâns zeci de femei să se prostitueze în țări din UE

DIICOT Alba Iulia a destructurat un grup infracțional care a constrâns zeci de femei să se prostitueze în țări din UE

O grupare infracțională formată din 25 de persoane, ai cărei membri au constrâns zeci de femei să se prostitueze în țări ale Uniunii Europene, a fost destructurată în urma unei acțiuni coordonate de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Membrii grupării sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri AGERPRES.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracțional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică și morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Luxemburgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal, în Germania, zona Ausburg", se precizează în comunicat.

Din cercetări a mai reieșit că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat ca sumele de bani obținute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de 2.395.988 de lei și 183.758 de euro", se mai arată în comunicat.

În acest caz au fost efectuate 21 de percheziții domiciliare în județele Alba și Cluj și alte cinci descinderi în Germania, la sediul Serviciului Teritorial Alba Iulia al DIICOT fiind conduși în vederea audierii 25 de suspecți și 25 de martori.

Operațiunile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor structurilor de combatere a criminalității organizate din Hunedoara, Sibiu și Cluj, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. La descinderi au participat jandarmi din județele Alba, Cluj, Bihor, Mureș și Olt.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…