DIICOT: Bunuri de circa 280.000 de euro - indisponibilizate, într-un dosar de trafic de persoane

DIICOT: Bunuri de circa 280.000 de euro - indisponibilizate, într-un dosar de trafic de persoane

Bunuri de circa 280.000 de euro au fost indisponibilizate în urma a cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Vaslui, într-un dosar de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat, informează, sâmbătă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Din 2017 şi până în prezent cetăţenii cercetaţi au recrutat prin metoda "lover boy" mai multe persoane din judeţul Vaslui, pe care le-au transportat în Belgia, oraşul Bruxelles, sub pretextul găsirii unui loc de muncă.

În ţara de destinaţie, victimele erau cazate în apartamente şi obligate să se prostitueze, banii obţinuţi fiind însuşiţi de persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor efectuate miercuri, au fost descoperite şi ridicate sumele de 5.600 de euro şi 600 de lei, două telefoane mobile, două memory-stick-uri, un card de memorie, documente şi înscrisuri ce prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost sechestrate următoarele bunuri: un imobil, trei autoturisme, patru terenuri, dintre care două intravilane şi două extravilane. Totodată, s-a pus poprire pe 26 de conturi bancare. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 280.000 de euro.

La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale din oraşul Bruxelles. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu