DIICOT: Cinci persoane, arestate pentru trafic de minori și proxenetism; persoanele traficate practicau prostituția pe autostrada A2

DIICOT: Cinci persoane, arestate pentru trafic de minori și proxenetism; persoanele traficate practicau prostituția pe autostrada A2

Cinci persoane au fost arestate prin decizia Tribunalului Călărași într-un dosar de trafic de minori și proxenetism, persoanele traficate, inclusiv minore, practicând prostituția în principal pe autostrada A2.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis, miercuri, AGERPRES, procurorii Biroului Teritorial Călărași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Aurel Necula, Ioana Roșu, Nicolae Badea, Florina Gheorghe și Cătălin Iordache pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2017, inculpații Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Roșu Ioana și Iordache Cătălin zis 'Cartof' au inițiat constituirea unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Astfel, pentru obținerea unor câștiguri facile, inculpații au înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani și le-au exploatat pe două minore în vârstă de 14 ani și, respectiv, în vârstă de 16 ani, obținând foloase patrimoniale de pe urma acestor activități", arată procurorii.

Potrivit acestora, inculpatul Aurel Necula a organizat activitatea de practicare a prostituției de către mai multe persoane de sex feminin, prin folosirea metodei "lover boy", recrutând două minore în vârstă de 16 ani și, respectiv, 14 ani și o tânără de 21 de ani.

Anchetatorii arată că prostituția era practicată în principal pe autostrada A2, cu predilecție în zona parcărilor de la km 49 și km 68, clienții de bază ai persoanelor vătămate fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări.

Una dintre minorele care practicau prostituția a fost lovită de o mașină în timp ce traversa neregulamentar pentru a ajunge la un client, arată DIICOT.

"În scopul acostării clienților, persoanele traficate urmăreau locul unde parcau tirurile și se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcție de locul unde opreau acestea, sărind parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii, punând în acest fel în pericol viața lor și a participanților la trafic. Astfel, în data de 23.02.2017, în jurul orelor 22,00, minora în vârstă de 16 ani a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la km. 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt. După ce a sărit parapetul ce separă sensurile de mers, victima a fost lovită de un autoturism care circula pe banda a II-a de mers, suferind vătămări corporale în urma accidentului auto", se precizează în comunicat.

Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…

5 Expo-nuri în Poliția Română?