DIICOT: Doi bărbaţi prinşi în flagrant când aduceau metamfetamină din Turcia - arestaţi preventiv

DIICOT: Doi bărbaţi prinşi în flagrant când aduceau metamfetamină din Turcia - arestaţi preventiv

Doi bărbaţi prinşi în flagrant când aduceau metamfetamină din Turcia au fost arestaţi preventiv, în urma unei acţiuni coordonate de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 2017-2020, cei doi au efectuat deplasări frecvente cu avionul în Turcia pentru a se aproviziona cu cantităţi semnificative de droguri de mare risc, în vederea comercializării către consumatori de pe teritoriul României.

"La data de 12.03.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a unuia dintre inculpaţi, în timp ce ar fi încercat să introducă în România, în corp, aproximativ 350 de grame de metamfetamină. La data de 13.03.2020 (...) au efectuat o altă acţiune de prindere în flagrant a celuilalt inculpat, în timp ce încerca să ridice cantitatea de droguri dintr-o locaţie anterior stabilită", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, anchetatorii au găsit în maşina celui de-al doilea bărbat suma de 3.000 de lei, medii de stocare, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”