DIICOT: Droguri descoperite la vama Nădlac într-o maşină care aducea colete din Italia

DIICOT: Droguri descoperite la vama Nădlac într-o maşină care aducea colete din Italia

Procurorii DIICOT au descoperit droguri într-un autoturism care transporta colete din Italia (oraşul Torino), cu destinaţia Bacău, în acest caz fiind reţinute patru persoane.

Duminică, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, controlul asupra unui autoturism ce transporta colete din Italia (oraşul Torino), cu destinaţia Bacău. Cu această ocazie, în interiorul unuia dintre colete a fost identificată o cantitate de aproximativ 630 grame substanţă vegetală solidă (rezină de canabis), ascunsă în diferite obiecte sau produse.

Luni, anchetatorii au reţinut patru persoane implicate în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuare de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeaşi zi, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost depistate diferite cantităţi de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunţire, porţionare, ambalare (grindere, cântare, ţiple, folii aluminiu), telefoane mobile şi tablete şi sumele de 11.600 de lei, 300 de euro, 115 de lire sterline şi 121 de dolari.

În cauză s-a stabilit faptul că pe raza judeţului Bacău a acţionat un grup format din 7 persoane implicate în activităţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv comercializarea de haşiş la preţul de 50 - 60 lei gramul, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive la preţul de 70 lei /0,5 grame şi droguri de mare risc la preţul de 35 lei/0,4 grame.

Cei 4 inculpaţi urmează să fie prezentaţi, marţi, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”