DIICOT: Oameni de afaceri din Bacău au amenajat un club clandestin, cu droguri şi prostituate minore

DIICOT: Oameni de afaceri din Bacău au amenajat un club clandestin, cu droguri şi prostituate minore

Procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii în Bacău, în cadrul unei anchete care vizează oameni de afaceri ce au amenajat un club clandestin, în care organizau aproape zilnic petreceri în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri şi substanţe psihoactive şi se utilizau serviciile unor prostituate minore.

În acest caz, a fost arestat preventiv un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Bacău.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, procurori DIICOT şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Direcţia Generală Anticorupţie Bacău au efectuat şapte percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, de unde au fost ridicate înscrisuri aflate în evidenţele unor instituţii publice şi persoane juridice de drept privat, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituţiei infantile, infracţiuni de corupţie şi asimilate faptelor de corupţie.

"Investigaţia vizează activităţile unor oameni de afaceri din municipiul Bacău, care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin, în care organizau, cu o frecvenţă aproape zilnică, petreceri în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri sau substanţe cu efect psihoactiv şi se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituţia. Cercetările efectuate au relevat faptul că în jurul persoanelor care se ocupau de întreţinerea clubului şi de organizarea petrecerilor s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracţional, precum şi funcţionari din cadrul unei instituţii publice", precizează DIICOT.

Miercuri şi joi, la sediul DIICOT Bacău au fost aduse la audieri mai multe persoane având diferite calităţi procesuale. Până în acest moment, au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv trei persoane, printre care şi un ofiţer din cadrul IPJ Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale. La acţiune au participat lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…