DIICOT: Patru membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri, arestaţi preventiv

DIICOT: Patru membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri, arestaţi preventiv

Patru membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri au fost arestaţi preventiv, iar un alt suspect a fost plasat în arest la domiciliu, a anunţat, duminică, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Cei cinci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

"La data de 19.03.2021, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o operaţiune de amploare, în vederea destructurării unei importante reţele de traficanţi ce importau şi distribuiau droguri de risc şi mare risc, preponderent pe raza municipiului Bucureşti. În acest sens, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant, pe raza sectorul 6, a unui număr de trei inculpaţi, în timp ce transportau un colet în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de canabis. De asemenea, asupra acestora a mai fost descoperită şi cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină", se arată într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

În paralel, anchetatorii au efectuat o altă acţiune de prindere în flagrant în sectorul 4, fiind vizată o femeie care transporta aproximativ 3 grame de cocaină destinată comercializării.

Ulterior au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, în urma cărora au fost ridicate alte 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, sumele de 200.000 de euro, 100.000 de lei şi 100 de dolari americani, un dispozitiv electric de vidat, precum şi alte materiale şi recipiente folosite la ambalarea, porţionarea şi transportul drogurilor.

Procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane, iar Tribunalul Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a patru inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, altul fiind plasat în arest la domiciliu.

"Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intevenţie a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT", se menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...