DIICOT: Percheziţii în Argeş şi Maramureş, dar şi în Elveţia, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

DIICOT: Percheziţii în Argeş şi Maramureş, dar şi în Elveţia, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

Procurorii Serviciului teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, efectuează, miercuri, 11 percheziţii în Argeş şi Maramureş, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism.

Membrii reţelei sunt acuzaţi că ar fi racolat zece tinere cu o situaţie materială precară şi le-ar fi obligat să se prostitueze în Elveţia.

Potrivit DIICOT, percheziţiile din Argeş şi Maramureş au loc simultan cu cele pe care autorităţile judiciare din Cantonul Vaud le desfăşoară în două imobile din Elveţia.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2016 - octombrie 2017, suspecţii au racolat, prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal chiar şi în condiţii de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor. Majoritatea suspecţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client", se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că, pe 30 noiembrie 2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuţit, cadavrul acesteia fiind transportat şi abandonat într-o pădure din apropierea oraşului francez Becanson, situat la graniţa cu Elveţia.

Procurorii DIICOT susţin că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste două milioane de euro.

La finalul percheziţiilor, 23 de persoane vor fi ridicate şi duse la sediul din Piteşti al DIICOT.

Pentru probarea activităţii infracţionale au fost organizate întâlniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum şi în Elveţia şi în România, împreună cu autorităţile judiciare din Elveţia, în urma cărora a fost încheiat un Acord de echipă comună de anchetă. Sprijinul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust, iar suportul de specialitate - de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, potrivit sursei citate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”