DIICOT: Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti la membrii unei grupări specializate în trafic de persoane

DIICOT: Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti la membrii unei grupări specializate în trafic de persoane

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în oraşul Călimăneşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, tentativă la înşelăciune, fals informatic şi instigare la fals informatic.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2018 trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, care a acţionat în mod coordonat pe teritoriul României, al Italiei şi al Franţei, în scopul obţinerii de beneficii financiare pe care şi le-au însuşit în cea mai mare parte, persoanelor vătămate revenindu-le sume de bani modice necesare subzistenţei", se precizează într-un comunicat al DIICOT, transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, persoanele exploatate au fost recrutate prin inducere în eroare, constrângere şi abuz de autoritate. De asemenea, membrii grupării au profitat de ascendentul moral pe care îl aveau asupra victimelor.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că unul dintre membrii grupului infracţional, sprijinit de contabila unei societăţi comerciale, a inserat date necorespunzătoare adevărului într-un sistem informatic, referitoare la cuantumul salariului său în calitate de angajat al acestei societăţi comerciale şi a încercat să obţină un credit în sumă de 60.000 de lei de la o unitate bancară de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, există indicii că membrii grupării au achiziţionat droguri de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-au distribuit în judeţul Vâlcea.

Din primele estimări a reieşit că suspecţii ar fi obţinut peste 250.000 de euro din activitatea infracţională desfăşurată.

După finalizarea descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT vor fi conduse 15 persoane pentru a fi audiate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia