DIICOT: Percheziții într-un dosar privind furturi de produse cosmetice de lux săvârșite în Franța

DIICOT: Percheziții într-un dosar privind furturi de produse cosmetice de lux săvârșite în Franța

Procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat, miercuri, 29 de percheziții în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Timiș, Satu Mare și Prahova, precum și în București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat format din cetățeni români, specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Membrii grupului sunt acuzați că au săvârșit în ultimii doi ani, pe teritoriul Franței, mai multe infracțiuni de furt calificat, constând în sustragerea de produse cosmetice de lux din autotrenuri, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

În urma perchezițiilor au fost ridicate parfumuri, produse electronice, telefoane mobile și documente.

"Ca metodă de operare, membrii grupului identificau autovehicule care transportau bunuri pentru diferite firme de produse cosmetice. Odată identificate, suspecții montau pe acestea dispozitive de urmărire în parcările în care acestea opreau sau la sediile firmelor la care era încărcată marfa. Ulterior, aceștia urmăreau autovehiculele încărcate cu produse cosmetice și, în perioadele în care acestea staționau în diferite parcări, profitând de neatenția șoferilor, sustrăgeau marfa din autovehicule, folosindu-se de diferite dispozitive de tăiere", se precizează în comunicat.

Produsele sustrase erau ulterior transportate pe teritoriul altor țări, unde erau comercializate, arată sursa citată.

Conform estimărilor anchetatorilor, prejudiciul din acest dosar se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. De asemenea, există indicii că membrii grupului au săvârșit același gen de infracțiuni în Germania, Belgia, Olanda, Italia și Polonia, valoare prejudiciului cauzat în aceste țări fiind în curs de stabilire.

Pe numele suspecților au fost emise nouă mandate europene de arestare, alți șapte membri ai grupării fiind deja arestați în străinătate.

La descinderile din România au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare franceze, precum și reprezentantul de la Europol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”