DIICOT: Sistemele securizate ale unor bănci, sparte de o grupare din Arad; 400 de carduri - clonate

DIICOT: Sistemele securizate ale unor bănci, sparte de o grupare din Arad; 400 de carduri - clonate

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au destructurat o grupare formată din mai multe persoane, acuzate că au accesat sistemele securizate ale mai multor bănci și au obținut ilegal datele de identificare a unor carduri bancare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada martie-iunie 2016, membrii grupării au accesat fără drept sistemele securizate ale mai multor bănci, de unde au obținut ilegal datele de identificare a unor carduri bancare aparținând unor persoane fizice, iar ulterior au efectuat aproximativ 300 de tranzacții on-line frauduloase, achiziționând diverse produse sau efectuând încărcări neautorizate ale unor cartele telefonice în valoare totală de peste 200.000 lei.

În cadrul anchetei, procurorii DIICOT și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat, miercuri, cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Bistrița Năsăud, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunurile provenite din activitatea infracțională — benzi de alergat, mese de tenis, drone, laptopuri, telefoane mobile, produse electrocasnice, bijuterii din aur și sume de bani—, dar și 400 de carduri clonate.

La sediul DIICOT — BT Arad au fost aduse în vederea audierii cinci persoane.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”