DIICOT susține că plângerea pe care a primit-o nu se referea la o posibilă activitate infracțională a firmei Hexi Pharma

DIICOT susține că plângerea penală depusă împotriva patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, nu se referea la o posibilă activitate infracțională a acestei firme.

"Contrar celor afirmate în presă, la nivelul DIICOT nu a fost înregistrată nicio plângere în legătură cu o posibilă activitate infracțională a SC Hexi Pharma Co. SRL, obiectul plângerii înregistrate la DIICOT și restituite petiționarei fiind cu totul diferit", precizează DIICOT, într-un comunicat de presă remis vineri.

Poziția DIICOT vine după ce în mass-media au apărut informații că fosta soție a lui Dan Condrea a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în care vorbește de "spălare de bani" în compania Hexi Pharma și de faptul că Dan Condrea a exercitat asupra ei acte de violență. Această plângere a fost trimisă la DIICOT, care nu a efectuat verificări și a restituit-o petiționarei, deoarece forma de redactare nu era conformă cu legea penală.

În comunicatul difuzat vineri, DIICOT arată că își desfășoară activitatea exclusiv în conformitate cu normele legale active, în limitele de competență, indiferent de numele persoanei care formulează plângerea sau de cea împotriva căreia este formulată.

"Pentru a îndepărta confuzia creată, voit sau nu, extragem din conținutul Codului de procedură penală: art. 289 alin. 2 din Codul de procedură penală prevede: plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea și domiciliul petiționarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerțului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice și contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convențional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum și indicarea făptuitorului și a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute; art. 294 alin. 2, din Codul de procedură penală: "În situația în care plângerea sau denunțul nu îndeplinește condițiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiționarului, cu indicarea elementelor care lipsesc", mai spune DIICOT.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu