Din 7 februarie, Spania renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport

Din 7 februarie, Spania renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport

Spania este una dintre ultimele ţări din Europa care cere în continuare populaţiei să poarte mască sanitară în transportul public pentru a preveni răspândirea de COVID-19.

Masde protecție în autobuz

Spania va ridica probabil această măsură pe 7 februarie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, relatează Reuters.

Ea a afirmat că situaţia epidemiologică din ţară este stabilă şi că serviciile medicale de urgenţă au propus ridicarea acestei restricţii. Purtarea măştii va rămâne obligatorie în unităţile sanitare, transmite Agerpres.

"Voi prezenta propunerea renunţării la obligativitatea purtării măştii în transportul public la şedinţa de guvern care va avea loc pe 7 februarie", le-a declarat ea jurnaliştilor.

La trei ani de la depistarea primelor cazuri de COVID-19 în Europa, purtarea măştii sanitare a rămas obligatorie în toate sau unele mijloace de transport public în Spania, Germania, Austria şi Grecia.

Purtarea măştii sanitare în transportul public a devenit obligatorie în mai 2020.

Germania urmează să renunţe la această măsură, care se aplică în trenurile şi autobuzele de mare distanţă, pe 2 februarie. Măsura obligativităţii purtării măştii expiră în Grecia pe 30 ianuarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...