Din culisele Yeezy, brandul lui Kanye West: inspirație nazistă, concedieri fără previz și „haos pur“

Din culisele Yeezy, brandul lui Kanye West: inspirație nazistă, concedieri fără previz și „haos pur“

Foști angajați au descris compania lui Kanye ca fiind asemănătoare unei secte, un loc în care puteai fi intimidat, umilit și concediat doar pentru că-ți place Drake.

Kanye West are numeroase probleme după comentariile antisemite pe care le-a făcut FOTO Getty Images

Foști angajați ai rapperului, care au lucrat pentru compania Yeezy, au dezvăluit detalii incredibile despre comportamentul lui West. Publicația „Rolling Stone“ a vorbit cu mai mult de 10 angajați ai lui Kanye West, implicați în lansarea noii colecții a brandului Yeezy, una dintre cele mai populare mărci de haine și încălțăminte, realizată în parteneriat cu Adidas.

Declarațiile sale antisemite din ultima perioadă - care s-au soldat cu încetarea colaborării cu Adidas, o „gaură“ în avere de 1,5 miliarde de dolari, precum și pierderea altor parteneriate importante - nu sunt, se pare, o noutate, potrivit foștilor angajați.

Kanye West nu numai că nu era la prima abatere în ceea ce privește comentariile antisemite, dar nazismul a fost una dintre sursele sale de inspirație pentru hainele din colecție. În plus, atitudinea sa față de angajați, de la simpli executanți la directori, era aproape intolerabilă, potrivit „Rolling Stone“.

Cea mai nouă colecție Yeezy, inspirată de „skinheads și naziști“

În luna septembrie, într-un showroom din Los Angeles, în care angajații lucrau până la 15 ore pe zi și puteau fi concediați de West dintr-un simplu capriciu, rapperul și-a concentrat atenția asupra noii colecții Yeezy, ce urma să fie lansată la Săptămâna Modei de la Paris, la începutul lunii octombrie.

West analiza designul obiectelor vestimentare cu glugi mari și cagule și a remarcat cu dezinvoltură că „skinheads și naziștii sunt cea mai mare inspirație a lui“, după cum a declarat un angajat Yeezy pentru „Rolling Stone“.

La acea vreme, angajatul a ignorat acest comentariu, crezând că este vorba doar de viziunea artistică a lui West: „Cred că e o sursă de inspirație pentru el, pentru că e atâta durere care vine din acel loc, în special pentru oamenii de culoare“. Totuși, angajatul a mai spus că West nu a știut întotdeauna cum să-și exprime cu precizie acea viziune artistică sau cum să se facă înțeles.

A fost atât cel mai prost loc de muncă pe care l-am avut vreodată, cât și cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut vreodată. Face o dezordine uriașă, aspiră tot timpul oamenilor și le consumă întreaga viață, apoi lasă resturile undeva la marginea drumului

Un fost director Adidas care se ocupa de brandul Yeezy a declarat, la rândul său, că nu era prima dată când rapperul făcea astfel de comentarii. CNN și NBC au relatat, de asemenea, că West a fost auzit de angajați lăudându-l pe Hitler și folosind un limbaj antisemit.

Alți foști colaboratori și angajați, de la simpli muncitori la directori, au descris mediul de lucru ca fiind haotic, toxic și „abuziv“.

Ceea ce părea o slujbă de vis – să lucrezi pentru un antreprenor pasionat, care susține creativitatea, să câștigi foarte mulți bani și să te învârți printre artiști și designeri de top – s-a transformat într-un coșmar cu concedieri fără preaviz, intimidare și tactici de umilire precum cele dintr-o sectă.

Furia lui zilnică, în interacțiunile cu noi a fost un coșmar“, a spus un designer Adidas-Yeezy. „Cum este pe rețelele sociale, exact așa e și cu angajații“, a completat un alt angajat.

Angajații susțin că programul era infernal și se lucra 12-15 ore pe zi. Iar West era însuși artizanul acestui „haos pur“. „El prosperă din haos“, a mai spus un fost angajat. Totuși, foștii angajați l-au descris pe West ca fiind foarte creativ și ieșind din tipare.

Când lucrezi pentru cineva cu atât de multă viziune și atât de mulți bani, poți face o schimbare incredibilă. A fost atât cel mai prost loc de muncă pe care l-am avut vreodată, cât și cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut vreodată. Face o dezordine uriașă, aspiră tot timpul oamenilor și le consumă întreaga viață, apoi lasă resturile undeva la marginea drumului“, a spus un fost colaborator care a lucrat cu rapperul american în 2019.

Aproape toate sursele citate de „Rolling Stone“ au făcut declarațiile sub protecția anonimatului, susținând că West are o apetență pentru răzbunare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia