Din păcate, nu sunt vești bune pentru Simona Halep...

Din păcate, nu sunt vești bune pentru Simona Halep...

Simona Halep (32 de ani) a primit o veste mai puțin încurajatoare în privința cazului de dopaj înaintea apelului de la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

Cristian Cernodolea, avocat sportiv, a vorbit despre cazul Simonei Halep și a spus că, la TAS, sportiva poate obține o diminuare a pedepsei, nu o ridicare a acesteia.

Avocatul a și explicat de ce crede că suspendarea de 4 ani pentru dopaj a Simonei Halep nu va fi ridicată de către TAS, ci doar mișcorată, în cel mai bun caz.

"Depinde foarte mult de strategia pe care Halep o va adopta. Părerea mea este că sunt șanse minime ca ea să fie achitată, să i se ridice complet suspendarea, pentru că există multe elemente științifice în cazul ei.

Dopingul e un «strict liability offense», adică dacă te-am prins dopat, ești dopat! Nu mă interesează cum ți-a ajuns în sistem (n.r. - substanța interzisă). Nu ești prezumat a fi nevinovat, există prezumția că te-ai dopat în mod voluntar. Sunt șanse să i se micșoreze pedeapsa, însă nu semnificativ.

La TAS, Simona poate va avea parte de un proces mai echidistant, dar mi-e greu să văd o achitare, poate o reducere a pedepsei.

Am văzut că Simona a început să-și întoarcă armele către Mouratoglou și să mute cumva vina pe alte aspecte. Dar nu aș putea să anticipez un verdict total favorabil Simonei", a spus avocatul sportiv Cristian Cernodolea, conform gsp.ro .

TAS urmează să judece apelul depus de Simona Halep la TAS, la suspendarea de patru ani dictată de ITIA și Sports Resolutions, în perioada 7-9 februarie 2024.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”