Din subteranele PSD. Despre SRI, DNA, prietenii, nășii și alte porcării

Din subteranele PSD. Despre SRI, DNA, prietenii, nășii și alte porcării

Din subteranele PSD. Despre SRI, DNA, prietenii, nășii și alte porcării. Azi, o speță micuță. Dar reprezentativă pentru ce înseamnă acest cancer care omoară România. Sunt amănunte pe care nici măcar unu la sută din cei care se cred șmecheri în PSD nu le știu. Nu mai vorbim despre cei care-au dat cu votul ca înecații în speranța că le vor fi mărite salariile...

Personajele principale sunt Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu în Guvernul României, Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților și numărul doi în PSD, și Lucian Romașcanu, noul ministru al Culturii, fostul șef de la Cancan.

Poate nu știați, dar tatăl lui Ciolacu a fost comandor. La înmormântarea sa, în 2015, un singur prieten de la vârful PSD i-a fost alături fiului Marcel, Valeriu Zgonea. Știți, Zgonea ăla despre care s-a spus acum câteva săptămâni că a fost la un meci de rugby cu Dragnea și, da ați ghicit, Marcel Ciolacu.

Ce îi leagă pe cei doi în afara priteniei trecute? Păi, un personaj: Dumitru Dobrică. Da, e ăla care l-a dat în gât la DNA Ploiești pe Zgonea, că i-a făcut nu știm ce casă pe la munte. Și Zgonea i-a angajat fata secretar de stat la un minister. Fată care, între timp, a ajuns deputată PSD. Pusă pe listă de președintele PSD Buzău... Marcel Ciolacu. Știți, la DNA Ploiești era mare șmecher procurorul ăla buzoian dat afară acum de Kovesi, Nicolae Marin. Cel care-l putea surprinde în flagrant pe Dragnea cu documente despre TelDrum furate din DNA, dar n-a vrut...

După ce o să citiți Referatul de mai jos, înaintat de Curtea de Conturi la DNA Ploiești, o să înțelegeți mai multe. Da, patronul de la MECAN CONSTRUCT S.A. Pătârlagele este Dumitru Dobrică, tatăl Ionelei Dobrică, deputată PSD. Și, da, cel care i-a dat să asfalteze străzile Buzăului la prețuri duble este Marcel Ciolacu.

Raportul Curții de Conturi înaintat la DNA Ploiești

 O să vă întrebați unde apare SRI în ecuație. Păi Zgonea nu s-a sfiit niciodată să se afișeze cu prietenul Coldea. Ca, de altfel și Marcel Ciolacu. Înscris la doctorat tot la Academia SRI.

Și acum despre ăla de la Cancan pus de PSD ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Păi, dacă nu știați, Lucian Romașcanu ministrul Culturii este nașul de botez al fiului lui Ciolacu! În 2014, Romașcanu a votat cu Iohannis la alegerile prezidențiale! 

Soția lui Lucian Romașcanu, Gabriela Otilia Romașcanu a fost în legislatura trecută angajată la secretariatul deputatului Marcel Ciolacu la Camera Deputaților. Acum doamna Romașcanu este secretară la Florin Iordache tot la Cameră! Și încă un amănunt: Lucian și Marcel au fost colegi de clasa la Buzău...

Speța Zgonea-Dobrică-DNA

Fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost pus, miercuri 15 februarie 2017, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în același dosar este urmărit penal Dumitru Dobrică, fost consilier județean în cadrul CJ Buzău în perioada iunie 2004 — decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Procurorii anticorupție spun că, începând cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrică i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a omului de afaceri într-o importantă funcție publică.

Surse apropiate anchetei au precizat că persoana care urma să fie numită în funcția publică este fiica omului de afaceri.

"La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. (...) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale", arată sursa citată.

Anchetatorii spun că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.


Ionela Dobrică


Dragnea, Ciolacu și Zgonea la meciul de rugby



Ciolacu și Romașcanu


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /