Dinamo - Steaua 3-1, în derby-ul Ligii I

Dinamo - Steaua 3-1, în derby-ul Ligii I

Dinamo, echipa gazdă, a învins-o pe Steaua cu scorul de 3-1 (2-1) în meciul programat miercuri pe "Arena Națională" din București, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.

 

*Reghecampf (Steaua) — Am pierdut copilărește acest meci, Dinamo nici măcar nu a jucat

*Ioan Andone (Dinamo) — Nu o să facem mare sărbătoare că am bătut-o pe Steaua

Dinamo s-a impus pe merit, deși a fost mai slabă ca Steaua în primele 30 de minute, fiind crispată după golul primit încă din start.

Steaua a obținut după numai opt secunde un penalty, transformat de Fernando Boldrin în minutul 4. Sergiu Hanca, tot din penalty, a egalat în minutul 37.

Ionuț Nedelcearu a adus-o în avantaj pe Dinamo în minutul 45+5, servit de Hanca la o lovitură liberă care a surprins apărarea Stelei. Slovacul Adam Nemec a punctat în minutul 58, în urma unei gafe a defensivei steliste.

În ciuda celor patru goluri, cei 22.785 de spectatori au urmărit un meci de nivel modest.

Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria victimelor catastrofei aviatice din Columbia, în care și-au pierdut viața majoritatea componenților echipei braziliene Chapecoense.

Steaua a primit penalty după numai 8 secunde, la o intrare întârziată a portarului Jaime Penedo asupra lui De Amorim, după o pasă lungă a lui Tamaș.

Boldrin a transformat penalty-ul în minutul 4. Execuția loviturii de la 11 metri a fost amânată din cauza fanilor dinamoviști, care au aruncat cu torțe pe teren.

De-a lungul meciului, fanii echipei din "Ștefan cel Mare" au mai fost protagoniștii unor astfel de incidente. La mijlocul primei reprize, unul din bannerele galeriei dinamoviste a luat foc, fiind nevoie de intervenția pompierilor.

După deschiderea scorului au urmat dueluri la mijlocul terenului, cele două echipe nereușind mai bine de zece minute să creeze faze notabile.

În minutul 19, Steliano Filip a preluat greșit și i-a făcut cadou o minge lui Adrian Popa, care nu a izbutit să profite, fundașul dinamovist revenind. În minutul următor, Popa a trimis o centrare bună, iar în minutul 27, Muniru și Boldrin au fost periculoși, fără să finalizeze.

Dinamo a comis multe erori în prima jumătate de oră și nu a trimis niciun șut pe poartă, dar apoi a avut o evoluție în creștere, pe fondul nesiguranței arătate de defensiva oaspeților, mai ales la fazele fixe.

Rotariu a trimis cu capul peste poartă o minge centrată bine de Nemec (35).

Un minut mai târziu, Busuladzic a fost faultat și arbitrul Ovidiu Hațegan a arătat penalty pentru gazde, iar Hanca a restabilit egalitatea, deși Niță ghicise colțul (37).

Dinamo a punctat din nou în al cincilea minut de prelungire al primei reprize, prin Nedelcearu, la o lovitură liberă care a surprins apărarea adversă.

Steaua a jucat slab la reluare. Tamaș și Niță, doi dintre cei mai buni oameni ai săi în acest sezon, au greșit grav în minutul 58, iar Nemec a profitat de nesincronizarea lor și a majorat diferența.

Același Nemec a trimis slab cu capul în minutul 70. Pe contraatac, Lazăr a șutat din unghi, în minutul 73, dar Niță a apărat.

Boldrin a ratat o șansă uriașă în minutul 82, când a tras pe centrul porții și i-a permis lui Penedo să se remarce. La una din fazele următoare, Gnohere, intrat de puțin timp, a fost aproape de gol.

Brazilianul Boldrin a dedicat golul său echipei decimate în accidentul aviatic, el arătând un tricou negru cu emblema acestei formații.

Trebuie remarcat că Steaua nu înscrisese în precedentele două etape. De altfel, ultimele trei meciuri din Liga I au adus pentru steliști un singur punct.

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, nu a putut conta în acest meci pe Antun Palic, răcit.

În clasament, Steaua este pe primul loc, cu 34 de puncte, devansându-le cu un singur punct pe CS Universitatea Craiova și Viitorul Constanța.

Dinamo este pe locul 5, cu 29 de puncte.

Steaua și Dinamo au acum câte 56 de victorii în întâlnirile directe.

FC Dinamo București — FC Steaua București 3-1 (2-1), "Arena Națională" — București
Au marcat: Sergiu Hanca (37 — penalty), Ionuț Nedelcearu (45+5), Adam Nemec (58), respectiv Fernando Boldrin (4 — penalty)

Au evoluat echipele:

Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. Jose Antonio Romera, 5. Ionuț Nedelcearu, 28. Luka Maric, 7. Steliano Filip — 6. Aser Busuladzic — 4. Sergiu Hanca (18. May Mahlangu, 67), 15. Dan Nistor (căpitan) — 9. Dorin Rotariu, 8. Valentin Lazăr (24. Luca Ceccarelli, 85) — 17. Adam Nemec (10. Harlem Eddy Gnohere, 76). Antrenor: Ioan Andone.
Rezerve neutilizate: 1. Laurențiu Brănescu — 2. Mihai Popescu, 13. Daniel Popa, 21. Vlad Olteanu.

Steaua: 1. Florin Niță — 23. Ovidiu Popescu, 4. Gabriel Tamaș, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 55. Alexandru Bourceanu (17. Antonio Jakolis, 53), 11. Muniru Sulley (5. Mihai Pintilii, 33) — 77. Adrian Popa (căpitan), 27. Fernando Boldrin, 29. William De Amorim — 14. Bojan Golubovic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve: 33. Eduard Stăncioiu — 16. Robert Vîlceanu, 20. Vlad Achim, 21. Wilfried Moke, 44. Gabriel Enache.

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Sebastian Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) — CCA, Viorel Ilinca (Pitești) — LPF
Cartonașe galbene: Pintilii (36), Popescu (68), Nemec (70), Busuladzic (88)

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editori online: Anda Badea, Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”