Dinamo câștigă in extremis derby-ul cu FCSB cu 2-1

Dinamo câștigă in extremis derby-ul cu FCSB cu 2-1

Dinamo a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, pe Arena Națională din București, în etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal, după un gol marcat în prelungiri.

Dinamo a smuls victoria când puțini se mai așteptau și a intrat și ea în lupta pentru titlu, cu a treia șansă, în timp cer FCSB are șansa a doua, după FC Viitorul.

Sergiu Hanca a marcat ambele goluri ale gazdelor (34 — penalty, 90+6 — penalty), în timp ce pentru FCSB a înscris Marian Pleașcă (53).

Roș-albaștrii au avut prima ocazie a meciului, în min. 9, prin Momcilovic, al cărui șut s-a dus pe lângă poartă. FCSB a avut inițiativa și a trecut foarte aproape de gol în min. 17, când Penedo a respins salvator de sub transversală mingea trimisă de Boldrin din lovitură liberă (17).

Contrar cursului jocului, Dinamo a reușit să deschidă scorul, din penalty, în min. 34, după ce Bălașa l-a faultat în careu pe Nemec, Hanca transformând lovitura de pedeapsă cu o doză de șansă.

Dinamo a prins mai mult curaj, iar Rivaldinho a tras un șut bun din marginea careului, prins de Niță (39).

FCSB a dominat finalul primei reprize, iar Momcilovic (41) a tras pe lângă poartă, iar Boldrin (45) a ratat singur cu Penedo.

Oaspeții au egalat în min. 53, prin fundașul Marian Pleașcă, cu o lovitură de cap care l-a surprins pe portarul Penedo.

FCSB a cedat inițiativa, iar Dinamo a avut ocazii bune de gol prin Rivaldinho (56) și Nistor (63, 76), în timp ce FCSB a avut un șut bun prin Tamaș (90+3), din lovitură liberă de la 33 de metri. Roș-albaștrii a avut câteva contre cu potențial mare de pericol, dar nu au reușit să finalizeze.

Dinamo a dat lovitura în prelungiri, din penalty, după ce William De Amorim l-a faultat pe Romera, iar Hanca a transformat lovitura (90+6). FCSB s-a aruncat în atac pentru a găsi golul egalării, dar nu a mai reușit nimic până la final (meciul a durat 100 de minute cu tot cu prelungiri).

Meciul a fost presărat cu incidente provocate de suporterii celor două formații. După o coregrafie de excepție înainte de meci, galeria echipei Dinamo a aruncat în primul minut o ploaie de role de hârtie, care a dus la o întrerupere de circa zece minute a jocului.

Partida a fost întreruptă din nou, pentru aproximativ un minut, în min. 19, din cauza rolelor și petardelor. În min. 50, o rolă de hârtie l-a lovit în cap pe Boldrin, care se pregătea să execute un corner, iar arbitrul Hațegan a amenințat că va opri meciul.

La finalul jocului, Reghecampf a fost trimis în tribune pentru proteste.

Imediat după ultimul fluier al arbitrului, circa 50-60 de suporteri dinamoviști au pătruns pe teren pentru a sărbători victoria alături de fani, dar jandarmii au intervenit imediat și i-au trimis din nou în tribune.

FC Dinamo București — FCSB 2-1 (1-0)
Au marcat: Sergiu Hanca (34 — penalty, 90+6 — penalty), respectiv Marian Pleașcă (53).
București, Arena Națională: 37.669 spectatori
Liga I, etapa a 8-a din play-off

Au evoluat echipele:
Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano — 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu, 15. Claude Dielna, 7. Steliano Filip — 18. May Mahlangu (8. Thaer Bawab, 90), 20. Antun Palic (căpitan; 19. Patrick Petre, 78) — 4. Sergiu Hanca, 9. Rivaldinho (6. Azer Busuladzic, 61), 10. Dan Nistor — 17. Adam Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 12. Iustin Popescu — 16. Maxi M. Oliva, 23. Ionuț Șerban, 28. Luka Maric.
FCSB: 1. Florin Niță — 13. Marian Pleașcă, 14. Mihai Bălașa, 21. Wilfred Moke, 15. Marko Momcilovic — 5. Mihai Pintilii (4. Gabriel Tamaș, 67), 23. Ovidiu Popescu (29. William De Amorim, 46) — 44. Gabriel Enache, 27. Fernando Boldrin, 10. Florin Tănase — 7. Denis Alibec (căpitan; 31. Harlem-Eddy Gnohere, 71). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 9. Alexandru Tudorie, 17. Antonio Jakolis, 20. Vlad Achim.

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Vasile Marinescu (București); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Pitești)
Observatori: Patrițiu Abrudan (Cluj-Napoca) — CCA, Mircea Călin (București) — LPF
Cartonașe galbene: Ov. Popescu (25), Mahlangu (26), Pleașcă (27), Bălașa (33), Nedelcearu (38), Hanca (40), Enache (45+4), Romera (59), Dielna (90), Tănase (90+3).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria