Dinamo, spre faliment! Tribunal nu a aprobat planul de reorganizare. Lovitură pentru clubul bucureștean

Dinamo, spre faliment! Tribunal nu a aprobat planul de reorganizare. Lovitură pentru clubul bucureștean

Planului de reorganizare modificat, propus de administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 S.A nu a fost aprobat de Tribunalul București, la termenul de marți. Pe de altă parte, nici contestația depusă de Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar nu a trecut de judecător.

Suporterii dinamoviști trec prin momente de cumpănă. Foto Facebook Dinamo

Conform gsp.ro, judecătorul a respins contestația depusă de Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar, care nu sunt de acord ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, dar i-a dat o lovitură dură lui și lui Dinamo.

Clubul din Ștefan cel Mare a pus la cale un nou plan de reorganizare, considerând că nu poate respecta respecta planul inițial. Noua formă a fost respinsă astăzi de judecătorul sindic.

Decizia Tribunalului București

Iată decizia Tribunalului București: ”Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL - Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022”.

Judecătorii au termen 30 de zile pentru a trimite motivația. Ulterior, Dinamo va decide care vor fi următorii pași, inclusiv dacă va face apel. Oficialii clubului spun că vor emite un comunicat oficial după ce vor consulta avocații.

Decizia înseamnă că Dinamo fie va respecta planul de reorganizare inițial, deși clubul a anunțat că nu are această posibilitate, fie va intra în faliment.

”Câinii” au nevoie de un investitor care să achite circa 10 milioane de euro din datoriile clubului pentru a putea spera la salvare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”