Dîncu despre Dragnea: Avem o relație de prietenie, pe care nu o ascundem

Dîncu despre Dragnea: Avem o relație de prietenie, pe care nu o ascundem

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat, miercuri, că în acest moment el nu face parte "din proiectul politic al PSD", dar a afirmat că are o relație de prietenie cu președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

 

"Am o relație cu PSD și cu Liviu Dragnea de respect reciproc. Când este vorba, însă, de politică, când este vorba de interese politice, nici prieteniile nu au foarte mare legătură. Liviu Dragnea este unul dintre prietenii mei și acest lucru este o alegere personală care depinde puțin de restul lucrurilor și nu influențează celelalte lucruri ale vieții mele. Avem o relație, pe care nu o ascundem, de prietenie", a declarat Dîncu la Realitatea Tv.

Întrebat ce sfat ar avea pentru Liviu Dragnea, vicepremierul a spus că acesta trebuie să facă tot ce poate, "în mod legal, moral, pentru a câștiga alegerile".

"Eu cred că Liviu Dragnea are în partid o idee de a gândi strategic, ce se va întâmpla dacă va câștiga alegerile, trebuie să fii pregătit pentru asta. Cu siguranță are proiecte alternative, pentru cine va conduce Guvernul, Parlamentul. Niciodată un partid puternic nu are o singură variantă pentru un singur post, pentru că viața politică este atât de imprevizibilă încât trebuie să fii pregătit pentru toate scenariile. Și cred că Liviu Dragnea are scenarii pentru toate. El a spus un lucru important: 'Noi încercăm să ne facem campanie pe bază de idei, să nu scoatem în față lideri, să nu ascundem lipsa de idei în spatele unor lideri'. A spus: 'Nu anunțăm candidatul (pentru funcția de premier — n.r.) decât dacă câștigăm alegerile'. Nu ar trebui să facă greșeala pe care a făcut-o fostul candidat în bătălia cu actualul președinte de a încerca să își construiască o țintă din Traian Băsescu ca să câștige în fața lui Klaus Iohannis. Să se concentreze pe public, să comunice cu electoratul. (...) PSD a pierdut alegerile prezidențiale în ultimele trei alegeri jucând în ofensivă, făcând greșeli de atac, ca să spunem așa, stabilind greșit țintele, luptând în bătălii care nu trebuiau date, în bătălii în care aveai aproape câștigat meciul, aveai 2-0 și în loc să te fortifici în apărare ataci tot timpul. Și făceai foarte mari greșeli", a afirmat Dîncu.

Vicepremierul a mai spus că în acest moment el nu face parte din proiectul politic al PSD, iar poziția sa este de intelectual de stânga.

"În acest moment, nu fac parte din proiectul politic al PSD. Mi se pare că a participa la un joc, să spun că aș putea să fiu la un moment dat reprezentantul lor mi se pare că este ușor nedemocratic, sau chiar că este imoral și prematur, pentru că PSD are dreptul să își stabilească candidatul lui dacă câștigă alegerile. Eu nu cred că partidele sunt foarte încântate să pună în spațiul puterii oameni din afară", a arătat Dîncu.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”