Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia / Ministrul a închis telefonul când a fost întrebat dacă face un pas în spate

Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia / Ministrul a închis telefonul când a fost întrebat dacă face un pas în spate

Ministrul Apărării a declarat că nu i-a cerut nimeni demisia și tot ce se întâmplă e o „montură USR-istă”. Întrebat dacă va face un pas în spate, Vasile Dîncu a închis telefonul.

Vasile Dîncu acuză jocuri de culise pentru îndepărtarea sa FOTO Facebook V.Dîncu

Ministrul Apărării a vorbit despre controversele din jurul declarațiile sale într-o scurtă intervenție la TVR Info, până când a închis telefonul brusc.

Întrebat dacă va sta de vorbă cu premierul, așa cum a cerut Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu a precizat: „O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată la o parte. Este singura posilibate, diplomația, de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt. Iar noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă. Nu înțeleg de ce această montură s-a făcut la București și s-a pus în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns. Sigur că vom avea discuții”.

Apoi, ministrul Apărării a venit cu ideea că tot ce se întâmplă are în spate USR-ul și oameni care au pus „întrebări meșteșugite” ca să obțină răspunsurile critice ale lui Iohannis și Ciucă. „E o montură useristă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspundă mai ales așa”, a completat Dîncu.

Întrebat dacă i s-a cerut să facă un pas în spate, ministrul Apărării a precizat: „Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”. „Și credeți că o să v-o ceară cineva”, l-a întrebat moderatoare, iar Dîncu a închis telefonul.

Critici în lanț

„În acest război, Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, cu toții, că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a răspuns președintele României, Klaus Iohannis, fiind întrebat cum vede afirmațiile șefului din fruntea ministerului Apărării.

Apoi, și Nicolae Ciucă a precizat că va purta o discuție cu ministrul Apărării la revenirea acestuia în țară. „Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară, trebuie să avem o discuție deschisă față de opinia lui. Nu e opinia Guvernului, trebuie să tranșăm acest subiect", a declarat Nicolae Ciucă, întrebat fiind dacă se impune remanierea ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

Și șeful PSD a recunoscut faptul că Dîncu a gafat prin declarația făcută în interviu de la Prima, despre negocierea păcii cu Rusia. „Să ai păreri personale și crezuri, cred că este depășit momentul și nu este cazul să ai păreri personale și crezuri ca ministru al Apărării, într-o perioadă de conflict la granițele României. Dacă doriți o părere personală, categoric da (n.r. - întrebat dacă ministrul Apărării a greșit prin declarația sa). Ați văzut că a existat și o ieșire din partea președintelui Zelenski, înseamnă că părerea ta contează. Nu este un război al Rusiei cu Ucraina, este un război al țărilor democratice” , a explicat președintele PSD.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…