Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dîncu: PSD face o mare greşeală că pune în Guvern numai oameni din aceeaşi zonă geografică

Sociologul Vasile Dîncu a declarat, marţi, că PSD face o mare greşeală prin faptul că îşi alege oamenii pe care îi propune în funcţiile de miniştri pe baza unei logici geografice, ceea ce influenţează declanşarea crizelor guvernamentale.

"O mare greşeală pe care o face PSD acum, şi nu va ieşi din ea, este aceea că a considerat că în Guvern poate să fie oricine care a câştigat alegerile într-o unitate administrativ-teritorială, oricât de mică. Cred că trebuie să se treacă la următoarea logică. Guvernul trebuie format din specialişti. Parlamentul reprezintă, în mod direct, să zicem, fiecare unitate teritorială. Dacă se va ajunge la această bătălie geografică, în care se pun oameni numai din aceeaşi arie geografică, vor avea mult mai des asemenea tipuri de crize", a declarat Vasile Dîncu, la un post de radio.

El a adăugat că deşi în linii mari pare că obiectivele guvernării au fost atinse de cabinetul lui Mihai Tudose, totuşi anumite probleme au rămas fără răspuns.

"Dincolo de faptul că am avut cifre importante, eu cred că sunt şi alte lucruri care trebuie făcute în viitor: problema Centenarului a rămas destul de în aer şi este o cerere socială importantă, de asemenea, sunt chestiuni legate de descentralizare, de reforma statului, care nu au fost făcute în acest an, cu toate că la prima vedere vedem că programul de guvernare a fost realizat pentru că avem cifre macroeconomice bune. Cred că este loc de mai mult dinamism în acest regim al planificării şi aici se vor schimba probabil oameni, dar probabil vor fi tot din interior", a mai spus Vasile Dîncu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos