DIPI despre ancheta DNA: Datele și informațiile cu privire la cauză, puse la dispoziția procurorilor

DIPI despre ancheta DNA: Datele și informațiile cu privire la cauză, puse la dispoziția procurorilor

Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) precizează că toate datele și informațiile cu privire la ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sunt puse la dispoziția procurorilor, în vederea clarificării și luării măsurilor legale.

''Potrivit competențelor legale, Departamentul de Informații și Protecție Internă susține demersurile de aplicare a legii, toate datele și informațiile cu privire la cauză fiind puse la dispoziția procurorilor, în vederea clarificării și luării măsurilor legale'', se arată într-un comunicat al DIPI transmis luni AGERPRES.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție , la data faptelor șef al DIPI cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Nicolae Gheorghe este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și două fapte de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată (11 acte materiale).

În același dosar sunt urmăriți penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului Juridic al DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Marian Dănuț Iacob, comisar șef, la data faptei șef al Diviziunii Administrative în DIPI, pentru deturnare de fonduri, în formă continuată (3 acte materiale), și Nelu Zărnică, chestor principal de poliție, la data faptei adjunct al șefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri, în formă continuată (2 acte materiale).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante