Diplomaţii ambasadei SUA din Ucraina şi-au petrecut noaptea în Polonia din raţiuni de securitate

Diplomaţii ambasadei SUA din Ucraina şi-au petrecut noaptea în Polonia din raţiuni de securitate

Diplomaţii ambasadei SUA din Ucraina şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi în Polonia din motive de securitate, a anunţat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat, citat de EFE.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări că transferul în Polonia al personalului ambasadei nu subminează ''sub nicio formă'' sprijinul pe care Washingtonul îl acordă Ucrainei.

''Angajamentul nostru faţă de Ucraina transcende orice poziţie geografică'', a insistat Blinken în comunicat, care nu menţionează dacă diplomaţii vor reveni în Ucraina şi când anume.

SUA au anunţat în urmă cu o săptămână transferul ''cu caracter temporar'' al operaţiunilor ambasadei sale din Ucraina din capitala ţării, Kiev, în cel mai mare oraş din vestul acestei ţări, Lvov, aflat la circa 70 de kilometri de frontiera Ucrainei cu Polonia.

În orice caz, grupul de diplomaţi care a fost transferat în Polonia în noaptea de luni spre marţi este redus ca dimensiuni, deoarece SUA au dat deja ordinul în această lună ca personalul neesenţial de la ambasada din Kiev să părăsească Ucraina şi au suspendat serviciile consulare.

Pentagonul are desfăşuraţi în Polonia, stat membru al NATO, 4.700 de militari.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria