Diplomații iranieni la post în Arabia Saudită au părăsit această țară și s-au întors la Teheran

Diplomații iranieni la post în Arabia Saudită au părăsit această țară și s-au întors la Teheran

Diplomații iranieni ce se aflau la post în Arabia Saudită au părăsit miercuri această țară, care a rupt relațiile cu Teheranul după ce mai multe atacuri au avut loc asupra reprezentanțelor diplomatice saudite din Iran, a anunțat agenția oficială saudită SPA, citată de AFP.

Personalul de la ambasada Iranului la Riad și consulatul din Jeddah (vest) a plecat spre Teheran 'la bordul unui avion iranian privat', a precizat agenția saudită.

În Iran, postul național de televiziune IRIB a difuzat imagini cu un avion pe o pistă a aeroportului Mehrabad din Teheran, precizând că 54 de diplomați iranieni și familiile lor se aflau la bord și că ei au fost primiți de un ministru-adjunct al afacerilor externe al Iranului.

La rândul lor, diplomații saudiți și familiile lor, care se aflau la post în Iran, s-au întors marți în Arabia Saudită.

Criza dintre cele două țări a izbucnit după ce Arabia Saudită a executat, sâmbăta trecută, un demnitar șiit, Nimr al-Nimr, condamnat pentru 'terorism'. Executarea lui a dus la manifestații și atacuri împotriva ambasadei și a unui consulat ale Arabiei Saudite din Iran.

Comentând aceste atacuri, ambasadorul Iranului din Arabia Saudită, Hossein Sadeghi, le-a calificat drept 'inacceptabile'. 'Este necesar să tragem o concluzie: desigur, dreptul de a protesta trebuie menținut, însă un asemenea atac nu trebuia să se producă', a spus acesta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?