Diplomatul nord-coreean de la Londra refugiat în Coreea de Sud este un 'gunoi uman', 'violator de copii', acuză Phenianul

Presa oficială din Coreea de Nord l-a acuzat sâmbătă pe diplomatul care s-a refugiat în Coreea de Sud că a fugit ca să scape de pedepsele cuvenite pentru mai multe infracțiuni de care s-ar face vinovat, inclusiv viol de minori, și pentru care Phenianul ar fi cerut extrădarea lui, transmite Reuters.

Sursa foto: (c) Communist Party of Great Britain (Marxist-Leninist)/via REUTERS TV

Un comentariu difuzat de agenția de presă nord-coreeană KCNA nu precizează numele diplomatului, dar Seulul a anunțat miercuri că Thae Yong Ho, adjunctul ambasadorului Coreii de Nord la Londra, a sosit în Coreea de Sud împreună cu familia.

Thae este diplomatul cu rangul cel mai înalt care se refugiază din Coreea de Nord în țara vecină din sud, conform guvernului de la Seul.

'Fugarului i s-a ordonat în iunie să se prezinte pentru (acuzații de) fraudare a unor mari sume din fonduri de stat, vânzarea de secrete de stat și viol de copii', afirmă agenția.

KCNA mai scrie că Phenianul a informat Londra despre infracțiunile diplomatului și a cerut predarea sa. În schimb, Marea Britanie a ales să-și păteze imaginea de stat care respectă legile, 'predându-i pe fugari fără pașapoarte marionetelor sud-coreene și neglijându-și îndatorirea de a-i proteja pe diplomații care trăiesc în această țară'.

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al Foreign Office nu a prezentat deocamdată o reacție.

Thae și familia sa se află sub protecția guvernului sud-corean și nu sunt disponibili pentru comentarii.

'Acesta merită în mod clar pedeapsa legală pentru infracțiunile pe care le-a comis, dar a și dovedit că este un gunoi uman lipsit de orice urmă de loialitate ca om și de conștiință și moralitate, fugind ca să supraviețuiască și abandonându-și patria, părinții și frații, care l-au crescut și au fost alături de el', a mai scris KCNA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj