Direcția Antifraudă: Prejudiciu de peste 3,7 milioane de lei din comerțul cu cereale

O rețea de 25 firme din județul Timiș a prejudiciat bugetul de stat cu 3,7 milioane de lei din comerțul cu cereale, în perioada 2012 - 2015, prin deducerea nelegală a TVA și sustragerea de la plata impozitului pe profit, a anunțat, joi, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Suspecții au fost aduși, joi, pentru audieri la sediul DNA Timișoara, în urma perchezițiilor dispuse de procurii DNA în șase locații din județul Timiș la sediile firmelor și domiciliile persoanelor implicate.

Potrivit comunicatului DGAF remis AGERPRES, reprezentanții firmelor rețelei investigate au organizat circuite financiare fictive și au înregistrat în evidențele contabile relații comerciale artificiale și documente necesare creării unei proveniențe aparent licite a operațiunilor nereale introduse în acest circuit fraudulos.

Astfel, au fost înregistrate achiziții și livrări fictive a peste 11.500 de tone de cereale și semințe oleaginoase (grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui) și prestări de servicii (uscare de cereale, transporturi, arendare terenuri, vânzare îngrășăminte etc), în scopul diminuării bazei impozabile și justificării deducerii nelegale a obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat reprezentând TVA (2.965.144,65 lei) și impozit pe profit (736.557 lei).

Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor calculate până în prezent, inspectori antifraudă au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în valoare totală de peste 1,84 milioane de lei. Investigațiile fiscale ale DGAF sunt în plină desfășurare în scopul asigurării identificării și recuperării prejudiciului total cauzat bugetului de stat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar