Directiva UE: Părinţii care au copii de până la opt ani pot cere angajaţilor ore flexibile de muncă

Directiva UE: Părinţii care au copii de până la opt ani pot cere angajaţilor ore flexibile de muncă

Directiva prevede o extindere şi o actualizare a drepturilor de muncă şi a protecţiei de care beneficiază cei 182 de milioane de lucrători din UE, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Măsurile introduse prin directivă includ: pentru taţi dreptul la 10 zile de concediu în apropierea sau imediat după naşterea copilului, cinci zile de concediu pentru persoanele care au în grijă membri ai familiei şi asigurarea faptului că două dintre cele patru luni de concediu pentru creşterea copilului sunt netransferabile între părinţi.

De asemenea, directiva introduce un set de măsuri care sunt concepute pentru a sprijini statele membre în atingerea obiectivelor unui echilibru între viaţa profesională şi cea privită. Cum ar fi: încurajarea utilizării fondurilor europene pentru a îmbunătăţi furnizarea de servicii de îngrijire şi asigurarea protecţiei minorilor şi îngrijitorilor împotriva discriminării sau concedierii

Directiva îşi propune nu numai să îmbunătăţească echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, ci şi să contribuie la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă a femeilor şi a stabilităţii economice a familiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…