Director în ANAF, acuzat de DNA că ar fi intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer

Director în ANAF, acuzat de DNA că ar fi intermediat listarea unor produse în magazinele unui retailer

DNA anunţă că l-a pus sub acuzare pentru complicitate la trafic de influenţă pe directorul adjunct al Direcţiei Marilor Contribuabili din ANAF. Alături de acesta este cercetat și un om de afaceri.

Angajatul ANAF ar fi intermediat listarea unor produse într-un lanț de magazine.Foto: Inquam Photos

Cătălin Adrian Cojocaru, director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), este acuzat de două fapte de complicitate la trafic de influență.

Alături de el este cercetat și un om de afaceri, pentru două fapte de trafic de influență. Surse judiciare au declarat, pentru Adevărul, că afaceristul vizat în dosar ar fi Petraș Gabriel Robertino.

"În perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale", a transmis DNA.

Potrivit unor surse judiciare, retailerul ar fi Mega Image.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Percheziții la ANAF

Pe 2 februarie, DNA a făcut percheziții la Direcția Marilor Contribuabili a ANAF. La acel moment, procurorii anunțau că ancheta vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2020-2021.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2020-2021, în legătură cu modalitatea de exercitare a atribuțiilor de serviciu de către anumiți funcționari publici. În cursul zilei de 02 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului București, din care una era sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", transmitea atunci DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!