Directorul adjunct al centralei nucleare Zaporojie a fost demis: „A trădat Ucraina și a trecut de partea inamicului”

Directorul adjunct al centralei nucleare Zaporojie a fost demis: „A trădat Ucraina și a trecut de partea inamicului”

Directorul adjunct al centralei nucleare Zaporojie (ZNPP), aflată sub controlul Moscovei, a fost demis din funcție, fiind acuzat că a colaborarat cu forţele ruse, a declarat joi președintele întreprinderii de stat Energoatom din Ucraina, Petro Kotin, care a cerut inginerilor să nu semneze nimic cu rușii și Rosatom, relatează Ukrainska Pravda .

Președintele „Energoatom” le-a cerut angajaților ZNPP „să nu facă pași ireparabili” FOTO Profimedia

Cu tristețe trebuie să dau încă o lovitură industriei energetice naționale în general și centralei nucleare Zaporojie în special. Iuri Cerniciuk, inginer-șef adjunct al ZNPP, care și-a îndeplinit îndatoririle în timpul războiului, a trădat Ucraina și a trecut de partea inamicului.

În loc să facă toate eforturile să elibereze centrala cât mai repede cu putinţă, el a decis să-i ajute pe ocupanţii ruşi să legalizeze capturarea criminală şi îi incită acum pe alţi lucrători să facă acelaşi lucru", a declarat directorul Energoatom, Petro Kotin, despre inginerul respectiv, Iuri Cerniciuk.

Kotin a adăugat că Cerniciuk a fost concediat de la Energoatom și „mai devreme sau mai târziu va răspunde pentru tot în fața legii și în fața oamenilor”.

Președintele „Energoatom” le-a cerut angajaților ZNPPsă nu facă pași ireparabili care vor șterge pentru totdeauna (...) toate succesele și realizările” de până acum.

În același timp, potrivit acestuia, ocupanții ruși fac din ce în ce mai multă presiune asupra personalului pro-ucrainean, intimidându-i, șantajându-i, nepermițându-le să lucreze.

De asemenea, potrivit lui, au fost răspândite „informații” false conform cărora „mii de ingineri ucraineni s-au transferat fericiți la Rosatom (Agenția rusă pentru energie atomică) și sunt mândri de asta, pentru că în fața lor s-au deschis perspective noi și strălucitoare”. „Aceasta este o minciună cinică. Ca tot ceea ce „hrănește” Rusia

Trecerea la o structură rasistă vă va face complici direcți ai agresorului și, prin urmare, dușmani ai propriilor compatrioți. Pentru că agresorii ruși nu folosesc ZANP ca o centrală nucleară, ci în primul rând ca o bază militară și un mijloc de șantaj nuclear al lumii întregi. Prin urmare, personalul pe care îl recrutează pentru a lucra sub steagul Federației Ruse va fi obligat să sprijine agresiunea militară împotriva Ucrainei”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Kotin, rușii sunt îngrijorați de siguranța nucleară, de radiațiile de la cea mai mare centrală nucleare din Europa și de soarta ei viitoare: „Rusia va fi în curând dat afară și va trebui să trăiască cu pecetea unui trădător până la moarte”, a mai spus directorul Energoatom.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...