Directorul arhivei CNSAS Popeşti-Leordeni: Cei 27 de kilometri liniari de arhivă, organizaţi cu 20 de oameni

Directorul arhivei CNSAS Popeşti-Leordeni: Cei 27 de kilometri liniari de arhivă, organizaţi cu 20 de oameni

Directorul arhivei CNSAS Popeşti-Leordeni, Ionel Ivaşcu, a declarat luni că cei 27 de kilometri liniari de arhivă sunt administraţi de numai 20 de angajaţi.

"Noi avem o arhivă din 40 de judeţe. Este o arhivă constituită pe o perioadă de aproape 50 de ani. Tot ce este aici, începând cu 2005, toată organizarea şi logistica pe care le vedeţi aici, toate instrumentele de evidenţă au fost executate cu 20 de oameni. E infim, pentru cei 27 de kilometri liniari de arhivă. Solicitările din partea noastră, inclusiv la Guvern sub aspectul financiar, sub aspectul suplimentării resurselor umane sunt, dar (...) sub aspect financiar, este greu de spus", a arătat Ionel Ivaşcu după o conferinţă de presă la Depozitul de Arhivă al CNSAS din Popeşti-Leordeni.

El a precizat că în sediul depozitului se află dosare preluate de la SRI, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public, la care se adaugă, în mai mică măsură, cele de la Ministerul Apărării Naţionale.

"Avem arhivă structurată în trei mari fonduri principale - fondul arhivistic informativ, care se întinde pe în jur de 15 km, fondul de reţea pe circa 3.850 de metri liniari şi fondul penal care are tot în jur de 3.800 de metri. La acestea se adaugă fonduri mai mici, ne referim la fondul documentar, fondul de corespondenţă, fondul operativ şi fondul 110 - care este unic în blocul comunist, care poartă denumirea fostei unităţi a Securităţii care avea în vedere practic ofiţerii KGB care desfăşurau acţiuni în România", a mai spus Ionel Ivaşcu. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”