Directorul Casei Regelui Mihai: Am plătit 4.042.348 de lei la ANAF; vom dovedi în instanță că nu era datorie

Directorul Casei Majestății Sale Regelui Mihai, Ion Tucă, a afirmat vineri că, deși a fost achitată suma cerută de ANAF, regele va dovedi în instanță că aceasta nu trebuia solicitată iar ANAF va plăti dobânzi.

El a subliniat că "sumele pretinse de ANAF cu siguranță sunt nedatorate".

"Sigur că în momentul în care dânșii (n.r. — ANAF) vor fi obligați de către instanță să restituie sumele, trebuie să se gândească și la dobânzile pe care trebuie să le achite Majestății Sale Regele", a declarat Tucă pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, regele Mihai a cerut de la ANAF în data de 10 iunie suma care este pretinsă de organele fiscale pentru a face plata întregii sume, care a fost achitată integral în aceeași zi, plătindu-se 4.042.348 de lei.

El a precizat că "după aceea s-a mai primit de la ANAF, probabil prin refacerea unor calcule, "o sumă infimă care ar fi de regularizat".

"Cert este că doamna judecător a decis că se respinge suspendarea executării sumei constituită ca și diferență de plată, pe care noi n-o recunoaștem ca fiind datorată, și este deschis un proces pe rol pentru a demonstra că sumele, chiar dacă sunt achitate de Majestatea Sa Regele, nu sunt datorate ANAF. Procesul, care are în vedere discutarea pe fond a naturii obligației, nu are încă un termen de judecată. Probabil că se va judeca după vacanța judecătorească", a precizat Tucă.

Acesta a mai declarat că "până acum a fost discutată numai suspendarea executării".

"Practic, prin plata pe care noi am efectuat-o, de bună credință, am vrut să arătăm că avem un comportament civic și ne supunem acestei dorințe a ANAF de a face plata, chiar dacă nu este datorată. Considerăm că judecătorul pe fond trebuie să decidă dacă există sau nu datorată suma. Repet, noi am vrut să plătim înainte să decidă instanța, dacă este sau nu datorată suma", a adăugat Ion Tucă.

Curtea de Apel București a respins vineri cererea depusă de regele Mihai prin care acesta contesta obligațiile fiscale către bugetul de stat, stabilite de ANAF, în cuantum de 4,1 milioane de lei.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Regele Mihai a deschis un proces la Curtea de Apel București prin care contesta obligațiile fiscale către bugetul de stat.

"Respinge excepția inadmisibilității. Respinge cererea ca neîntemeiată. Dispune restituirea cauțiunii consemnate în cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel București. Pronunțată public prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 24.06.2016", se arată în minuta CAB.

În luna mai, ANAF a publicat lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, printre acestea regăsindu-se și regele Mihai, cu datorii totale la bugetul de stat de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligații fiscale principale și 2,108 milioane lei obligații fiscale accesorii.

Ulterior, biroul de presă al regelui Mihai anunța că obligațiile fiscale restante ale acestuia au fost contestate, o procedură judiciară fiind în curs de desfășurare.

AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă