Directorul CIA, convins că Beijingul are în vedere să furnizeze arme Rusiei în războiul din Ucraina

Directorul CIA, convins că Beijingul are în vedere să furnizeze arme Rusiei în războiul din Ucraina

Directorul Agenţiei centrale de informaţii a SUA (CIA), William Burns, s-a declarat „convins” că Beijingul are în vedere să furnizeze arme Rusiei în războiul din Ucraina, arătând că Statele Unite nu dispun de nicio indicaţie că s-ar fi luat o decizie în acest sens sau au fost deja livrate materiale.

William Burns FOTO Profimedia

Suntem convinşi că liderii chinezi au în vedere să furnizeze material letal" Rusiei, a declarat Burns într-un interviu acordat canalului CBS, difuzat duminică.

El a adăugat însă că SUA „nu au constatat că s-a luat o decizie definitivă" şi nu au văzut „dovezi” că ar fi livrat arme Rusiei, potrivit Agerpres.

SUA acuză de circa o săptămână că Beijingul intenţionează să livreze arme Rusiei pentru a o ajuta în ofensiva din Ucraina, ceea ce China dezminte însă.

Potrivit presei, în primul rând Wall Street Journal, ar fi vorba mai ales de drone şi muniţie.

Consiliul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat la rândul său duminică pe CNN că SUA rămân "vigilente" în această privinţă, reiterând avertismentul Washingtonului către Beijing asupra "consecinţelor" unei astfel de livrări de arme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale