Directorul CIA îl avertizează pe omologul său rus că Moscova nu trebuie să folosească arme nucleare

Directorul CIA îl avertizează pe omologul său rus că Moscova nu trebuie să folosească arme nucleare

Directorul CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a SUA), William Burns, urma să se întâlnească luni la Ankara cu omologul său Serghei Narîşkin, şeful serviciului de spionaj al Rusiei, informează AFP.

Șeful CIA ar fi urmat să se întâlnească azi cu omologul său rus Foto: EPA

Potrivit Casei Albe, oficialul american intenţionează să transmită Moscovei un avertisment împotriva oricărui atac atomic.

AFP nu a reuşit să confirme imediat dacă întâlnirea celor doi lideri ai serviciilor de informaţii externe a avut loc. Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA a declarat că Burns "nu poartă niciun fel de negocieri", ci un mesaj privind "consecinţele utilizării armelor nucleare de către Rusia şi riscurile de escaladare a stabilităţii strategice"

Directorul CIA ar mai urma să discute şi despre cazurile cetăţenilor americani deţinuţi "în mod injust" în Rusia. Printre aceştia se află baschetbalista Brittney Griner, condamnată la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri, deşi se afla în posesia unei cantităţi neînsemnate, şi fostul militar Paul Whelan, reaminteşte AFP.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi-a exprimat săptămâna trecută speranţa că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, va fi mai dispus să discute cu Washingtonul despre un schimb de deţinuţi, aşa cum s-a mai efectuat şi de alte dăţi.

France Presse menţionează că întâlniri la nivelul celei dintre Burns şi Narîşkin au fost foarte rare de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. SUA şi Rusia au menţinut însă canale de comunicare, în special prin ambasada americană la Moscova, pentru problemele bilaterale şi pentru mesaje legate de Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...