Directorul CSȘ Dinamo a fost arestat pentru abuz sexual!/Detalii revoltătoare: „Victima, în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”

Directorul CSȘ Dinamo a fost arestat pentru abuz sexual!/Detalii revoltătoare: „Victima, în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban (59 de ani), directorul Clubului Sportiv Școlar Dinamo, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Iacoban este acuzat că ar fi agresat sexual o minoră de 15 ani în noiembrie 2021. În timp ce îi facea masaj pentru recuperare musculară, Iacoban i-ar fi atins tinerei zonele genitale, sânii și ar fi folosit un vibrator, informează G4Media .

Antrenorul colabora de 9 ani cu fata respectivă.

Mai mult, conform sursei citate, la audieri au mers alte două fete care îl acuză pe antrenor de agresiune sexuală.

Dacă va fi găsit vinovat, Iacoban riscă închisoarea de la 2 la 7 ani, conform Codului Penal.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: „Victima, în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”

În acest sens, Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a ținut să facă următoarele precizări:

La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt:

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ce spunea Constantin Iacoban, după ce a fost desemnat „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, în 2013:

În 2013, Constantin Iacoban a primit premiul „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, oferit de Sindicatul Național Sport și Tineret.

„De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei. Există o emulație și o concurență fantastică între ei. Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță.

Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”, declara Iacoban în urmă cu 10 ani, potrivit gsp.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /