Directorul de campanie al lui Donald Trump, inculpat pentru agresiune

Directorul de campanie al lui Donald Trump, inculpat pentru agresiune

Corey Lewandowski, directorul de campanie al candidatului republican la președinția SUA Donald Trump, a fost arestat marți în Florida și acuzat de agresiune împotriva unei jurnaliste la sfârșitul unei conferințe de presă pe 8 martie, a informat poliția din Jupiter, Florida, în sud-estul SUA, relatează Reuters și AFP.

Corey Lewandowski, 42 de ani, 'a fost arestat în această dimineață și eliberat după ce a primit o citație', a declarat Adam Brown, purtătorul de cuvânt al poliției din Jupiter.

Într-un document al poliției, anchetatorul responsabil cu acest incident a declarat că există suficiente fapte pentru inculparea lui Lewandowski, acuzat că ar fi 'atins-o în mod intenționat pe Michelle Fields (...) împotriva voinței ei'.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a susținut nevinovăția lui Corey Lewandowski.

'Lewandowski a primit o citație și i s-a dat o dată la care să se prezinte în instanță. El nu a fost arestat. Lewandowski este absolut nevinovat în această chestiune. El va pleda nevinovat și este nerăbdător să se apere în instanță. Este absolut sigur că va fi găsit nevinovat', a afirmat anturajul lui Donald Trump într-un comunicat oficial.

Altercația a avut loc la sfârșitul unei conferințe de presă a lui Donald Trump la Jupiter, în clubul său de golf. Michelle Fields, pe atunci reporter pentru site-ul conservator Breitbart, l-a urmat pe Donald Trump pentru a-i pune o întrebare. Candidatul se îndrepta spre ieșire atunci când Fields a fost trasă violent de antebraț de Corey Lewandowski, o scenă la care a asistat un reporter de la Washington Post.

Michelle Fields, care a demisionat apoi de la Breitbart, a fost fotografiată cu contuzii pe antebrațul stâng ca dovadă, însă apropiatul lui Donald Trump a negat ferm orice altercație.

Poliția din Jupiter a publicat de asemenea imagini video care par să confirme versiunea jurnalistei.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!