Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, a demisionat; Trump ar intenționa să răspundă direct întrebărilor presei

Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, și-a înaintat demisia după numai trei luni de la numirea în funcție de către președintele Donald Trump, informează marți BBC News și Reuters.

Mike Dubke, un strateg republican cu experiență, dar care nu făcuse parte din echipa de campanie și nu era văzut ca un loialist, fusese angajat în luna martie cu misiunea de a reorganiza strategia mediatică a Casei Albe.

Conform surselor citate, secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, își va păstra poziția, însă va susține mai puține briefinguri de presă.

Aceste modificări survin pe fondul informațiilor despre dezordinea care domnește în rândul echipei de comunicare de la Casa Albă.

Potrivit Axios News, site-ul de știri politice care a scris pentru prima dată despre subiect, Mike Dubke și-a prezentat demisia pe 18 mai și pleacă în termeni amiabili.

Consiliera lui Trump, Kellyanne Conway, a declarat, la Fox News, că Dubke a fost de acord să rămână în funcție până la revenirea președintelui din turneul întreprins săptămâna trecută în Orientul Mijlociu și Europa.

Dubke "și-a exprimat dorința de a părăsi Casa Albă și a spus explicit că va rămâne pe parcursul călătoriei internaționale a președintelui', a afirmat Conway.

Se pare că Trump este nemulțumit de mesajele transmise public de Casa Albă în contextul anchetelor lansate de Congres și de FBI cu privire la presupuse relații între echipa sa de campanie și Kremlin.

El a lansat recent ideea de a se renunța complet la briefingurile de presă zilnice și de a susține el însuși unul la fiecare două săptămâni.

Potrivit Axios News, președintele intenționează să urmeze planul respectiv și să preia direct mai multe întrebări din media.

Administrația prezidențială nu a numit deocamdată un succesor al lui Dubke, dar luni a fost văzut părăsind Casa Albă Corey Lewandowski, fost manager de campanie al lui Trump, demis în iunie 2016 pe fondul unei presupuse lupte de putere cu Jared Kushner, ginerele actualului președinte.

Potrivit unor relatări, combativul Lewandowski s-ar putea alătura în curând administrației Trump pentru a conduce o 'cameră de război' la Casa Albă, care să combată materialele tot mai numeroase care îl leagă pe președinte de Rusia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul