Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, a demisionat; Trump ar intenționa să răspundă direct întrebărilor presei

Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, a demisionat; Trump ar intenționa să răspundă direct întrebărilor presei

Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, și-a înaintat demisia după numai trei luni de la numirea în funcție de către președintele Donald Trump, informează marți BBC News și Reuters.

Mike Dubke, un strateg republican cu experiență, dar care nu făcuse parte din echipa de campanie și nu era văzut ca un loialist, fusese angajat în luna martie cu misiunea de a reorganiza strategia mediatică a Casei Albe.

Conform surselor citate, secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, își va păstra poziția, însă va susține mai puține briefinguri de presă.

Aceste modificări survin pe fondul informațiilor despre dezordinea care domnește în rândul echipei de comunicare de la Casa Albă.

Potrivit Axios News, site-ul de știri politice care a scris pentru prima dată despre subiect, Mike Dubke și-a prezentat demisia pe 18 mai și pleacă în termeni amiabili.

Consiliera lui Trump, Kellyanne Conway, a declarat, la Fox News, că Dubke a fost de acord să rămână în funcție până la revenirea președintelui din turneul întreprins săptămâna trecută în Orientul Mijlociu și Europa.

Dubke "și-a exprimat dorința de a părăsi Casa Albă și a spus explicit că va rămâne pe parcursul călătoriei internaționale a președintelui', a afirmat Conway.

Se pare că Trump este nemulțumit de mesajele transmise public de Casa Albă în contextul anchetelor lansate de Congres și de FBI cu privire la presupuse relații între echipa sa de campanie și Kremlin.

El a lansat recent ideea de a se renunța complet la briefingurile de presă zilnice și de a susține el însuși unul la fiecare două săptămâni.

Potrivit Axios News, președintele intenționează să urmeze planul respectiv și să preia direct mai multe întrebări din media.

Administrația prezidențială nu a numit deocamdată un succesor al lui Dubke, dar luni a fost văzut părăsind Casa Albă Corey Lewandowski, fost manager de campanie al lui Trump, demis în iunie 2016 pe fondul unei presupuse lupte de putere cu Jared Kushner, ginerele actualului președinte.

Potrivit unor relatări, combativul Lewandowski s-ar putea alătura în curând administrației Trump pentru a conduce o 'cameră de război' la Casa Albă, care să combată materialele tot mai numeroase care îl leagă pe președinte de Rusia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu