Directorul Engie spune că preţurile actuale la gaze justifică plafonarea la scară europeană

Directorul Engie spune că preţurile actuale la gaze justifică plafonarea la scară europeană

Este nevoie de un plafon la scara întregii Europe impus preţului gazelor naturale pentru a răspunde la explozia preţurilor şi a ţine sub control volatilitatea preţurilor pe pieţele de gaze şi electricitate, a declarat miercuri directorul general al grupului francez de utilităţi Engie, Catherine MacGregor, transmite Reuters.

"În regim de urgenţă, crede că este important să analizăm o plafonare a preţurilor angro la gaze naturale, la nivel european. Asta va face posibilă o ţinere sub control a volatilităţii", a declarat Catherine MacGregor la un panel organizat de Guvernul francez.

"Nu am mai înregistrat niciodată astfel de nivele", a spus Catherine MacGregor, referindu-se la maximul istoric de 345 de euro pentru un Megawatt-oră înregistrat luni de preţul de referinţă la gaze naturale în Europa. "Cred că asta justifică măsura plafonării. Suntem într-o situaţie excepţională", a adăugat MacGregor.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?