Directorul FBI avertizează că antisemitismul în SUA a atins „niveluri istorice”. Ce ar putea urma

Directorul FBI avertizează că antisemitismul în SUA a atins „niveluri istorice”. Ce ar putea urma

Antisemitismul în SUA atinge „niveluri istorice" în urma violențelor din Israel și Gaza, a avertizat directorul FBI, Christopher Wray, potrivit BBC News .

FBI. FOTO Skanska

60% din toate infracțiunile motivate de ură de natură religioasă au vizat evreii, a declarat marți, în fața Comisiei pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, directorul FBI.

Christopher Wray a spus că această cifră a crescut probabil pe fondul furiei provocate de violențele actuale din Gaza.

Marea Britanie și Franța au avertizat, de asemenea, ca și alte țări, cu privire la o recentă creștere majoră a incidentelor antisemite.

„Este o amenințare care atinge, într-un fel, niveluri istorice", a declarat dl Wray.

Evreii, vizați de teroriști din toate domeniile

Șeful securității a apărut în fața Senatului alături de secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas și, împreună, au oferit o analiză a amenințării cu care se confruntă SUA pe măsură ce conflictul continuă.

Directorul FBI a explicat că, deși evreii reprezintă doar aproximativ 2,4% din populația SUA, ei reprezintă aproximativ 60% din toate crimele motivate de ură de natură religioasă:

„Comunitatea evreiască este vizată de teroriști din toate domeniile. Acesta nu este un moment de panică, dar este un moment de vigilență (...). Nu ar trebui să încetăm să ne desfășurăm viața de zi cu zi - mergând la școli, la lăcașurile de cult și așa mai departe - dar ar trebui să fim vigilenți".

Oficiali din SUA și din alte țări au remarcat o creștere majoră a amenințărilor la adresa evreilor.

Bărbat arestat după ce a anunțat că sprijină uciderea evreilor

O persoană a fost interogată marți, la New York după amenințări la adresa elevilor evrei de la Universitatea Cornell.

Administrația Biden a anunțat luni că lucrează la combaterea antisemitismulu i și a altor discursuri instigatoare la ură în campusuri prin intensificarea comunicării cu autoritățile locale, statale și federale.

Wray a amintit de cazul unui bărbat care a fost arestat săptămâna trecută în Texas pentru că a încercat să construiască o bombă și a postat despre sprijinul său pentru uciderea evreilor, precum și de un alt caz în care un bărbat care a fost arestat în Illinois pentru că a ucis un băiat musulman de șase ani.

Amenințare „la un cu totul alt nivel",

Directorul FBI a precizat că amenințarea teroristă la adresa americanilor a fost„ridicată pe tot parcursul anului 2023, dar a crescut din nou „la un cu totul alt nivel", după atacul din 7 octombrie al Hamas.

Wray și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că extremiștii se vor „inspira" din atacul Hamas din 7 octombrie.

„Acțiunile Hamas și ale aliaților săi vor servi drept sursă de inspirație așa cum nu am mai văzut de când ISIS și-a lansat așa-numitul califat cu ani în urmă", i-a avertizat el pe senatori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?