Directorul FBI este sigur de mandatul său până în 2023

Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, a afirmat miercuri că își va duce la bun sfârșit mandatul de 10 ani, care se încheie în 2023, transmite AFP. "Mă aveți pentru încă șase ani și jumătate", a spus el la o conferință pe teme de securitate cibernetică, la Boston.

Comey a fost numit în funcție în 2013 de fostul președinte al Statelor Unite, democratul Barack Obama, iar actualul președinte, republicanul Donald Trump, are dreptul să îl revoce, deși o astfel de decizie ar fi considerată o imixtiune politică în sistemul judiciar.

Directorul FBI a dat motive de nemulțumire ambelor partide, reamintește AFP.

El a recomandat Departamentului Justiției, sub coordonarea căruia se află FBI, să nu înceapă o anchetă în urma acuzațiilor lui Trump că Obama ar fi ordonat să îi fie ascultate telefoanele anul trecut, înainte de a fi ales. Departamentul nu a ținut seama de poziția directorului, iar comisia pentru informații a Camerei Reprezentanților din Congresul american și-a anunțat intenția de a desfășura propria investigație pe aceeași temă.

Trump făcuse afirmațiile respective sâmbăta trecută, într-o serie de mesaje în rețeaua Twitter, fără a aduce niciun fel de dovezi.

În timpul campaniei electorale din 2016, republicanii au fost nemulțumiți de decizia FBI de a nu formula acuzații împotriva candidatei democrate, Hillary Clinton, care a folosit un server privat pentru corespondența electronică, în perioada când era secretar de stat al SUA.

Pe ultima sută de metri a campaniei, Comey a anunțat că în dosarul e-mailurilor lui Clinton au apărut elemente noi. A fost o lovitură pentru campania democraților, iar cu numai două zile înainte de alegeri, FBI a recomandat să nu se aducă acuzații oficiale împotriva candidatei.

Potrivit AFP, James Comey este considerat republican. La sfârșitul lui februarie, New York Times scria că președintele Trump i-a cerut să rămână în funcție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

2 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

3 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

4 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!