Directorul general al AGERPRES, audiat în Comisia de cultură a Camerei

Directorul general al AGERPRES, audiat în Comisia de cultură a Camerei

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost audiat marți de Comisia de cultură din Camera Deputaților, pe tema erorii tehnice produse la editarea broșurii "Germania-România. 135 de ani de relații diplomatice".

 Cu această ocazie, Alexandru Giboi a precizat că eroarea tehnică a aparținut AGERPRES iar persoana care a avut în responsabilitate tehnoredactarea și designul broșurii a fost sancționată.

"Recunosc încă o dată că greșeala tehnică ne-a aparținut, bunul de tipar a fost dat de Ministerul Afacerilor Externe, broșura respectivă a fost imprimată în două exemplare iar costul unei broșuri s-a ridicat la suma de 14,70 lei. Nu cred că e cazul acum ca două instituții partenere și cu o colaborare foarte bună să aibă o discuție interinstituțională din care ar putea rezulta că se aruncă pisica dintr-o parte în alta. Fiecare am avut partea noastră de vină, fiecare am luat măsurile necesare legale. (...) A fost sancționat un singur om, pentru că un singur om a lucrat la acea broșură, eu nu am văzut acea broșură. Ea a fost realizată de noi tehnic, în colaborare cu MAE, probabil și de aici a apărut greșeala, pentru că domnișoara respectivă, știind că va fi verificată de MAE, nu i-a acordat atenția întreagă pe care trebuia să i-o acorde", a spus directorul general al AGERPRES, în ședința Comisiei de cultură.

Pe de altă parte, membrii Comisiei au cerut și un raport privind deplasările externe și interne pentru Agenția Națională de Presă, ocazie cu care directorul general al instituției a înmânat fiecărui parlamentar o mapă cu toate detaliile — invitații, note de deplasare și rapoarte de activitate.

Acesta a arătat, totodată, că AGERPRES este membru al mai multor organisme internaționale — Asociația Balcanică a Agențiilor de Presă, Asociația Agențiilor de Presă de la Marea Neagră și Alianța Europeană a Agențiilor de Presă, toate în corpul Congresului Internațional al Agențiilor de Presă.

''În urma participării Agenției la aceste evenimente, am reușit ca în luna decembrie 2013 să fiu ales președinte al Asociației Balcanice a Agențiilor de Presă pentru un mandat de un an. La finalul acelui mandat, prin votul unanim al colegilor din Asociație, am fost ales în funcția de secretar al aceleași Asociații, cu mandat de doi ani. În noiembrie 2014, cu ocazia reuniunii Asociației Agențiilor de Presă de la Marea Neagră, am fost ales în conducerea acestei Asociații. Toate acestea nu se puteau obține fără o prezență efectivă la fața locului. Pe de altă parte, am avut parte de colaborare cu comunitățile românești din exterior, Diaspora română, avem parteneriate încheiate cu asociații din Belgia, din Spania și din Italia, scopul fiind acela de a ajuta mass-media românească de peste hotare (...) să evolueze, oferindu-le cunoștințele noastre, sprijinul colegilor mei, profesionalizare, fluxuri de știri care să funcționeze ca suport pentru publicațiile lor și parte din experiența noastră", a menționat Alexandru Giboi.

Alexandru Giboi a subliniat că a cerut constant, în ultimii doi ani, performanță și profesionalism și foarte multă muncă, dar că toate acestea au venit pe fondul unei situații economice a salariaților AGERPRES care nu s-a îmbunătățit, context care poate ''produce frustrări". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească