Directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău ajunge deputat în Parlamentul României din partea AUR

Directorul liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău ajunge deputat în Parlamentul României din partea AUR

Boris Volosatîi, primul pe lista din diasporă la Camera Deputaţilor, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), ajunge deputat în Parlamentul României, transmite IPN.

„Mă adresez către toţi românii care au votat AUR, mă adresez către toţi românii din Basarabia, vă mulţumim pentru că aţi votat AUR. Noi nu vom uita promisiunile noastre şi vă vom reprezenta în Parlamentul României cu cinste şi onoare. AUR intră în Parlament cu certitudine. O să fie o nouă forţă politică în Parlamentul României şi nu doar. Din datele preliminare, pe care le avem, avem circa 25% pe diasporă, lucru care ne permite să avem un deputat, cel puţin, şi un senator din diasporă”, a declarat Boris Volosatîi într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va renunţa la funcţia de director al Liceului teoretic „Gheorghe Asachi” din Chiţinău, Boris Volosatîi a spus că urmează să analizeze prevederile legale pentru a lua deciziile de rigoare.

Boris Volosatîi a mai spus că în Republica Moldova va apărea o nouă forţă politică, ce va avea o strânsă interacţiune cu Alianţa pentru Unirea Românilor, pentru a aduce aceleaşi politici conservatoare-naţionale şi pe acest teritoriu.

Activistul civic Vlad Bileţchi a menţionat că, AUR este un partid tânăr, cu oameni liberi, sinceri şi oneşti. Deşi este format abia de un an, a reuşit să ajungă în Parlament. AUR va avea reprezentare politică şi civică şi în Republica Moldova. Mai multe detalii vor fi oferite ulterior, scrie Adevărul.md.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”