Directorul medical al Spitalului 'Theodor Burghele', declarat în incompatibilitate de ANI

Directorul medical al Spitalului 'Theodor Burghele', declarat în incompatibilitate de ANI

Viorel Jinga, director medical în cadrul Spitalului Clinic "Prof. Dr. Theodor Burghele" din București, a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), deoarece a deținut și funcția de administrator la o societate comercială.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat faptul că Viorel Jinga se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, începând cu data de 15 decembrie 2006, funcția de șef Secție Urologie II în cadrul Spitalul Clinic "Prof. Dr. Theodor Burghele" București și, ulterior, pe cea de director medical în cadrul unității sanitare, simultan cu funcția de administrator și calitatea de asociat unic în cadrul SC Onix Medica SRL.

ANI susține că Viorel Jinga a încălcat prevederile art. 183, alin. (1) și alin. (9) din Legii nr. 95/2006: "În cadrul spitalelor publice se organizează și funcționează un comitet director, format din (...) directorul medical. (...) Dispozițiile art.180 alin. (1) lit. b) (...) referitoare la incompatibilități (...) se aplică și persoanelor care ocupă funcții specifice comitetului director".

De asemenea, el a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, care stipulează: "Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu (...) exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate".

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina