Directorul Muzeului Metropolitan de Artă din New York demisionează

Directorul Muzeului Metropolitan de Artă din New York demisionează

Directorul Muzeului Metropolitan de Artă din New York, Thomas P Campbell, își va părăsi postul la sfârșitul lunii iunie, pe fondul criticilor aduse modului său de conducere, a informat muzeul, citat de DPA și AFP.

În vârstă de 54 de ani, britanicul care a condus faimoasa instituție de artă timp de opt ani și jumătate s-a alăturat prima dată muzeului ca expert în tapiserii și curator, în anul 1996.

Potrivit AFP, demisia lui Campbell survine în contextul în care prestigioasa instituție trece printr-un moment delicat, în pofida unui record de vizitatori (6,7 milioane în perioada 2015-2016).

Deși lăudat pentru succesele sale, Campbell s-a confruntat cu critici interne legate de planurile sale ambițioase de expansiune, în condițiile în care muzeul a înregistrat un deficit.

El a prezidat deschiderea, în luna martie a anului trecut, a unui nou spațiu dedicat artei moderne și contemporane, Met Breuer.

Un recent articol din New York Times sugera că Met — cel mai mare muzeu din Statele Unite — ar putea fi "o mare instituție în declin".

Campbell va fi înlocuit temporar de către președintele Met, Daniel Weiss, până i se va găsi un înlocuitor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...