Directorul PAM nu va putea ridica Nobelul pentru Pace la Oslo în decembrie din cauza pandemiei

Directorul PAM nu va putea ridica Nobelul pentru Pace la Oslo în decembrie din cauza pandemiei

Directorul Programului Alimentar Mondial (PAM), laureat al Nobelului pentru pace în acest an, nu va putea merge la Oslo în decembrie pentru a ridica premiul din cauza situaţiei sanitare legate de COVID-19, a anunţat miercuri Fundaţia Nobel, conform AFP.

Fundaţia Nobel precizează într-un comunicat că analizează posibilitatea unei ceremonii virtuale de decernare a Premiului Nobel la 10 decembrie, apoi organizarea festivităţilor obişnuite anul viitor în prezenţa directorului executiv al PAM, David Beasley.

"Date fiind restricţiile actuale de la Oslo, nu va fi posibil să organizăm ceremonia şi alte părţi ale programului tradiţional al laureatului", au explicat organizatorii.

Prin amânarea pentru 2021 a festivităţilor fizice (banchet, discursul de mulţumire al laureatului), organizatorii din Norvegia ai Premiul pentru Pace, singurul Nobel înmânat la Oslo, se inspiră din alegerea deja anunţată în septembrie la Stockholm pentru celelalte domenii.

Chiar dacă anticipaseră o reducere în dimensiuni a ceremoniei, ei sperau până acum să îl poată primi pe David Beasley în persoană la 10 decembrie, data la care se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel (1833-1896).

Nobelul pentru Pace a fost atribuit la 9 octombrie Programului Alimentar Mondial pentru lupta sa împotriva foametei, care este deseori folosită ca "armă de război".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…