Directorul SRI: Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului ''fake news'' s-au intensificat

Directorul SRI: Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului ''fake news'' s-au intensificat

Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului "fake news" s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional, a evidenţiat directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, prezent, marţi, la şedinţa Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, informează un comunicat al serviciului.

Hellvig a prezentat, la solicitarea comisiei parlamentare, o analiză de securitate din perspectiva atribuţiilor legale ale SRI şi în contextul situaţiei tensionate din Ucraina.

În acest context, el a prezentat şi o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcţie de factorii externi.

"Membrilor comisiei li s-a subliniat importanţa şi reala necesitate a actualizării pachetului de legi privind securitatea naţională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă", se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, "SRI a informat consistent şi timpuriu beneficiarii legali, potrivit competenţelor prevăzute de lege, pe subiectele discutate în cadrul acestei şedinţe şi îşi reiterează determinarea de a continua să lucreze în interesul statului român şi al cetăţenilor săi, în strânsă legătură cu celelalte instituţii abilitate pentru prezervarea securităţii naţionale". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria